Megváltozott a fröccsfesztivál helyszíne, de a remek hangulat megmaradt

Megosztás

Pénteken és szombaton rendezték meg a XVI. Miskolci Fröccsfesztivált. Ezúttal Kisavas helyett a Nagyavason, a hangulattal azonban most sem volt gond.

A Bortanyától a Pinyóig nyitották meg kapuikat a pincék, finomabbnál is finomabb borokat kínálva – írja a Minap.hu. Persze ez nem a Borangolás, itt bizony a fröccsökön volt a hangsúly, amiket sok helyen maguknak keverhettek ki a vendégek.

Az est kiemelt szakmai programja volt az idén 10 éves Gallay Kézműves Pince „10 év a poharakban, 10 év szavakban” elnevezésű kóstolója, amelyen az elmúlt évek kiemelkedő Michelin-csillagos éttermeket megjárt kultikus borait, történeteket interaktív borbemutató keretében ismertetett Borbély Roland alapító borász.

A Fröccsfesztiválon a kitelepült vendéglátóegységek tették teljessé a gasztronómiai élményt: A Leves, a Borsod Burger, a BBQ Placc, a Yo East és a Kisfalucska Udvarház finomságai mellett a Borsodi Sajtműhely sajtjai gondoskodtak, a pincetulajdonosok pedig borkorcsolyákkal készültek a fröccsözés mellett megéhezett vendégek számára.

Az igazi századfordulós polgári hangulatot pedig utcazenészek és egyéb fellépések koronázták meg. Mint például az Avasi Monddmártre, amely slam poetryt és irodalmi programokat is kínált a Polgármester Pincében egy csipetnyi Montmartre-ot a Nagyavasra csempészve.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek